dilluns, 2 de juny del 2008

Crònica (d'una mort anunciada) del primer partit

Salut companys i seguidors,

L'equip de Catalunya Endavant va debutar diumenge en l'Europeada 2008 amb una claríssima derrota, per 15-1, contra el combinat de la minoria danesa d'Alemanya. La diferència de nivell va ser tan abismal que als cinc primers minuts de joc el resultat ja era un inapel·lable 3-0. A partir d'aquí, a veure-les venir, contra una esquadra danesa amb una mitjana d'edat de vint anys (la catalana supera els trenta) i que es preparava des del mes de gener per participar en aquesta competició. Després d'arribar al descans amb un 8-0, l'equip català va aconseguir retallar mínimament la diferència en els primers minuts de la segona part. Va ser una pilota robada per Ferran Baiot a la línia de mitjos per la banda dreta. Baiot cedeix la pilota avançada a Carles Ribera, Ribera toca al primer toc cap a Met Bentanachs que li torna també al primer toc des de l'escaire de l'àrea; Ribera li torna novament l'esfèrica i, gairebé des de terra, Bentanachs aixeca la pilota per sobre del porter en una excel·lent vaselina. L'alegria, com era previsible, es va desbordar en l'equip, que es va abraçar fent una pinya. En l'última mitja hora de joc, la desfeta física del nostre combinat va propiciar l'arribada d'una tanda de set gols més en contra. Al final del partit, tot i la diferència al marcador, la satisfacció regnava al vestidor de Catalunya
Endavant, ja que s'havien acomplert dos dels tres objectius marcats en aquesta Europeada 2008: marcar un gol i no fer-se mal han estat els dos primers. Obtenir almenys un punt és l'assignatura pendent, que tot fa pensar que quedarà per a una millor ocasió.

Un altra de les notes positives del matx, en realitat el motiu pel qual ja va valdre la pena participar en aquesta trobada, és poder sentir Els Segadors per megafonia abans de començar el partit, amb tota la formació cantant a ple pulmó.

La històrica alineació va ser: Marc Abadia a la porteria; a la defensa, Jordi Taulats, Toni Borés, Carles Masoliver i Lluís Simon (Carles Batalla, min. 45). La línia de mig camp la van formar Ferran Baiot, Marc Bataller, Albert Torrescasana (Carles Ribera, min.45) i Guillem Botifoll. Finalment, la parella atacant la van formar Met Bentanachs (Òscar Pinilla, min. 60) i Jordi Camps Linnell.

Gràcies a tothom pels missatges de suport que hem rebut i perdoneu el retard en l'actualització del blog, que ha estat degut a problemes tècnics.

QUE L'ESPERIT NO DECAIGUI

Nois, no us desanimeu. Fins i tot els millors equips poden tenir un mal dia. Sí, suposo que un 15-1 no es pot considerar només un mal dia, però penseu que a partir d'ara només es pot millorar (esperem).
Ara, que si el que voleu és que es parli de Catalunya, la tàctica utilitzada tampoc està malament: o guanyeu l'Europeada, o perdeu per un resultat escandalós (segur que ahir tothom parlava de Catalunya Endavant)
De totes maneres, qui us critiqui, que hagués tingut el valor d'apuntar-s'hi i jugar. Enhorabona! i gràcies per l'esforç. No tenim cap dubte que de ganes n'hi poseu i moltes. Divertiu-vos i sort!