dijous, 5 de juny del 2008

Ribera la torna a liar

Els jugadors i aficionats (en Pedro) de Catalunya Endavant s'han desplaçat a Tavanasa per animar Occitània en el partit de quarts contra els tirolesos del sud (Itàlia). Aquests últims s'han acabat imposant (2-0) en un matx marcat per una polèmica actuació arbitral que ha tret de polleguera els jugadors occitans i també a nosaltres, que érem els seus seguidors. A la primera part en Ferran Baiot ja ha hagut d'explicar-li en persona a un aprenent de jutge de línia com s'aixeca el banderí. L'àrbitre s'ha passat tot el partit xiulant faltes contra els occitants i mostrant-los targetes per accions molt més innocents que les dels tirolesos, un equip molt dur. En la segona part la situació ha esdevingut insostenible quan els italians han fet el 2-0 en un clar fora de joc. La indignació dels catalans i els occitans ha esclatat de forma incontrolable. El president de Catalunya Endavant, Carles Ribera, amb barratina al cap, ha saltat al camp enfurismat i s'ha dirigit cap a l'àrbitre mostrant-li ostentiblement les ulleres que li havia cedit Jordi Taulats per a l'ocasió. Per evitar que l'incident anés a més un dels nostres jugadors, en Toni Borés, ha retirat Ribera de la gespa, tot i que tot el camp li ha donat la raó en un gest tan valent. L'àrbitre s'ha retirat un moment al vestidor per informar de l'incident. Després ha continuat xiulant descaradament a favor dels tirolesos i fins i tot ha expulsat un occità. Què hi farem? Al final els catalans i els occitans s'han abraçat al mig del camp i han acabat la festa de nit cantant, ballant i bevent.

Salut i gràcies a tots pel vostre suport.

PD: Hi ha una fotografia de l'incident, que de moment el protagonista en qüestió es nega a fer pública.

La batalla de Domat-Ems (3a part)

Els romanesos l'han liada avui a la concentració. Han contractat dos advocats i han escrit cartes a la UEFA i a la FIFA queixant-se per la seva eliminació de l'Europeada i han demanat de molt males maneres la seva requalificació. Això ha provocat una reunió urgent dels organitzadors que han demanat als danesos d'alemanya si volien jugar un matx de desempat contra els romanesos. Aquests, lògicament, s'hi han negat. El comitè de competició ha decidit, finalment, que la norma del fair play era intocable i que els romanesos no podien continuar. Aquests últims, tanmateix, semblaven molt interessants en evitar que nosaltres marxèssim de Disentis per si s'havien de repetir els partits de tot el grup! Si Catalunya Endavant juga un partit més aquest blog probablement ja no tindrà més entrades... No crec que ningú sobrevisqués a aquesta experiència.

El "llac" de Jordi Camps






Des del primer dia una obsessió malaltissa perseguia Jordi Camps en la nostra estada a Disentis. Havíem de visitar el llac de les afores de la vila, que ell assegurava que es tractava de la setena meravella del món. La veritat és que ningú li feia massa cas, però cada dia ens repetia una i cent vegades la mateixa pregunta. "Quan anirem al llac?". Fins i tot en Pedro, el conductor, l'havia acusat de ser un pesat, però això no el va frenar. Finalment, aprofitant la nostra eliminació, va convèncer el dijous un grup nombrós per fer una petita expedició al famós llac de Disentis. Quan hi vam arribar el que vam trobar-hi va ser una bassa artificial -això essent generosos- que servia pequè els nens d'un càmping s'hi remullessin els peus. Després d'una caminada de 45 minuts, Camps, que com a guia turístic comença a perdre punts, va rebre una sonora xiulada per part dels seus companys i va intentar justificar-se, sense aconseguir-ho, que la bellesa del paisatge havia justificat el recorregut. Més xiulades! Per aprofitar el trajecte els més valents van tirar-se al riu i van banyar-se en un aigua de poc més de quatre graus. Vejam quans més equips són capaços de fer-ho!

(Quan tinguem fotos disponibles us les oferirem)

Raetians 5- Catalunya Endavant 0

http://www.youtube.com/watch?v=_ueBSeM90jo (Cantant Els Segadors)
http://www.youtube.com/watch?v=l9qdMoDzC_o (Jugada dels Raetians tallada per la defensa catalana)
http://www.youtube.com/watch?v=TY_u3V-fYlY (En Jordi Camps a punt de fer un gol)
http://www.youtube.com/watch?v=RpUBay9778w (Final de l'últim partit de Catalunya Endavant a l'Europeada 2008)




Les condicions físiques en què hem jugat el matx contra els raetians han estat lamentables, però l'equip ha escoltat els missatges de suport de l'afició i ha fet un esforç suprem per afrontar amb honor l'últim partit del torneig. Menció especial mereix la lamentable lesió de Lluís Simon, que s'ha torçat el turmell pujant a un telecadira i s'ha esborrat del partit a l'estil Eto'o. Més de la meitat de l'equip tenia greus problemes físics i l'Edu Sala -que es va trencar el turmell fa dos mesos- ha hagut de debutar a la davantera, tot i que només ha durat 15 minuts al camp. També han caigut de forma heroïca Carles Masoliver i Toni Borés. Al descans ja no ens quedaven canvis i l'equip local ens ha hagut de cedir un parell de jugadors, als quals hem anomenat Joan i Jordi tot i que no entenien un bull de català. Ha estat força divertit. Tal i com dèiem a la prèvia del partit, tot i la derrota, hem pogut jugar i fins i tot hem tingut bones ocasions. La selecció d'Occitània ens ha tornat a donar tota una lliçó d'amistat i ha vingut a animar-nos, tot i que els havíem advertit de les nul·les possibilitats de victòria. Han fet l'onada, han cantat "Puyol, Puyol!" a Marc Bataller -"el moment més emotiu de la meva carrera des de benjamins", ha declarat després del partit el nostre jugador-, el seu fisioterapeuta ens ha ajudat amb els nostres jugadors, etc. Demà anirem a animar-los als quarts de final.

Salut i gràcies a tots pel vostre suport.

La batalla de Domat-Ems (2a part)

Final inesperat per als Aromanians de Romania a l'Europeada. Després que busquessin una golejada d'escàndol contra nosaltres per mirar de classificar-se aprofitant la diferència de gols resulta que el sistema de competició afavoreix el fair play en cas d'empat entre dos equips. Així doncs, els danesos d'Alemània, que ens van guanyar el primer dia i que, a diferència dels romanesos van tenir un comportament excel·lent, avancen a quarts de final perquè només han vist dues targetes grogues per quatre dels romanesos. El millor de tot plegat és que els romanesos van veure dues targetes grogues contra nosaltres de la manera més estúpida. Una per mirar de prendre la pilota després d'un gol de forma barroera i gairebé violenta a ne'n Marc Bataller i l'altre -aquesta sí que és bona- perquè un dels seus jugadors va celebrar el 19è gol en el minut 87 traient-se la samarreta. Quin tros d'ase! Es veu que el seu pare li pagava 300 euros si marcava un gol. Doncs ara resulta que per culpa d'aquestes dues targetes han quedat eliminats. Han arribat tan lluny com nosaltres, o sigui que no han passat de la primera fase, tot i que van intentar comprar-nos abans del partit! Es van gastar un munt de calers per portar un equip professional i ni tan sols es van llegir el reglament. Es veu que ja s'han queixat a l'organització del sistema. Au, cap a Romania que hi falta gent.