dimarts, 3 de juny del 2008

Pànic a Disentis

Les perspectives pel partit d’aquesta tarda contra els Aromanians de Romania han convertit la nostra estada a Disentis les últimes hores en un petit conte de terror que sabem que acabarà en tragèdia... Seria molt llarg explicar com s’ha arribat a aquesta situació però mirarem de resumir-la. Aquesta selecció romanesa ha estat formada i pagada a última hora pel mecenes Gica Hagi –exjugador del Barça i el Madrid– i ha vingut a Suïssa convençuts per la premsa del seu país que Catalunya alinearia Valdés, Puyol, Xavi i Bojan, entre d’altres. Davant d’aquesta situació han cridat els millors jugadors d’aquesta minoria, que són amb els quals haurem de jugar, per dir-ho d’alguna manera, aquesta tarda. En el seu equip titular hi ha els davanters Guda Stere (19 anys), format en el Dinamo de Bucarest i que ara juga en el Gloria Buzau. També va jugar en el Nantes de la lliga francesa, ha estat internacional sub-21 per Romania, fa gairebé 2 metres i ahir vam veure com clavava quatre gols ell solet a un equip rus. Ja ens han dit que té una oferta per marxar a la lliga escocesa. A la banda dreta de l’atac hi juga Chiacu Hristu (22 anys), extrem del Dinamo de Bucarest que va jugar amb el Wisla Cracòvia de Polònia la Champions League i es va enfrontar a equips com ara el Benfica i el Lazio. Per la banda esquerra hi ha el número 10, Pitu Adrian, del Macabi d’Israel, club que va pagar tres milions d’euros a l’Steaua per fitxar-lo. Pitu va jugar durant cinc anys a l’Steaua. El seleccionador és Guda Iani, que també és l’entrenador de la selecció sub-17 de Romania. Tots els jugadors, menys el porter suplent, són professionals.
Nosaltres, ja ho sabem, som quatre arreplegats. Però això no és el pitjor de tot plegat. El complicat sistema de competició fa que ells necessiten fer-nos com més gols millor per assegurar-se la classificació. Quan els vam anar a veure a jugar i després, en una trobada posterior al seu hotel, vam mirar de fer-nos col·legues seus i els vam recordar que nosaltres som quatre amics que juguem per divertir-nos, però ja ens van advertir que com a mínim necessiten fer-nos 15 gols. Potser, si els vam caure simpàtics, després d’aquesta xifra pararan, però potser no... Pregueu per la nostra ànima.

20 comentaris:

revexina ha dit...

Va, canalla, no us desanimeu caram! La qüestió no és que vosaltres sigueu especialment dolents (diguem-ne que, només una mica...) sinó que la resta d'equips són terriblement bons. Ara bé, sabeu de sobres que cap altre equip haurà disfrutat tan com vosaltres, que haurà estat tan ben avingut ni que quan tornarà a casa els jugadors seran rebuts com uns campions-herois-guanyadors-triomfadors malgrat haver encaixat tres dotzenes de gols. Jugueu, disfruteu, i això sí, torneu sencers! Ànims i endavant, Catalunya!

Anònim ha dit...

Quines possibilitats teniu de convidar-los a una coca de Sant Joan d'aquella pastisseria de torroella... just abans del partit seria una bona tàctica, no? ;-)

Anònim ha dit...

A més, seria un bon titular: "Disenteria a Disentis"
Ai ai, ja paro de dir bestieses. Endavant, que estem amb vosaltres!

Magi ha dit...

Nois, després de llegir això, m'he quedat sense paraules.
Només us puc dir que disfruteu i no us feu mal.
Visca Catalunya Endavant!

Punsito ha dit...

Eiii, molts ànims. Ja sé que l'esperit competitiu que tots porteu a dins i que defineix els catalans us fa estar rabiosos, emprenyats per la injustícia que suposa haver de competir contra aquestes bèsties. Però vosaltres teniu tota la resta: simpatia, bellesa, estil, personalitat, i sobretot sou una PINYA indestructible, almenys moralment. Va, ànims, que segur que anirà millor del que us penseu. Per cert, Batallerix, l'amic de la GC ja té l'adreça del blog i també està posant espelmes perquè els romanesos rebentin la porteria... ENDAVANT!!

Anònim ha dit...

Ànims!! Aprofiteu l'ocasió per apendre: mai més podreu veure de tan aprop el joc dels professionals!!! Sortiu i disfruteu!! I recordeu, cap altre equip té una "afició" tan entregada com la vostra!!!!

Anònim ha dit...

Vinga, nois, ànims!

Marc B. i Met, deixeu el pavelló ben alt! I Met, sàpigues que hem enviat un "ojeador" del Nàstic de Plàstic per veure si ens interessa el teu fitxatge per la temporada que ve. De moment un gol, el gol, molt bé, molt bé...

Robert Carmona ha dit...

Van bé aquests romanesos si es pensen que us fotran quinze gols. Jo crec que seran 14 com a molt!!! ;D. Vinga, no us desanimeu.

Anònim ha dit...

Bé: ja som grans. Faré de Risto:
Quines misèries! Val més que dimitiu i torneu a treballar a la feina! és millor això que alimentar més els farts de riure que ens fotem aquí! Miserables! patètics!

Anònim ha dit...

Ep! m'he dixat un comentari:
Colla de caganius!

Anònim ha dit...

Ah! haig de dir que l'únic que val la pena jugant és el magnífic Taulats.

Anònim ha dit...

L'Stephen King farà un relat basat en les vostres caguetes

Anònim ha dit...

Recull internetístic a una hora i no res del partit més temut de la història. Teniu l'honor d'aparèixer a la wikipèdia: http://en.wikipedia.org/wiki/Europeada_2008

I a l'Avui amb foto i tot! http://www.avui.cat/article/esports/31870/catalunya/endavant/la/copa/minories/europees.html

Au molts ànims almogàvers!!!
PD Met, la teva família està amb tu! Amb el golet que has fet t'has guanyat una convidada al Fresco!

Anònim ha dit...

Què collons és això de queixar-se perquè tenim por que ens en facin quinze? Si ja ens els van fer el dia del primer partit no vindrà pas d'una altra vegada. Jugueu amb ganes i no us queixeu. Teniu una nació al darrera i no ens heu de fer pensar que hem enviat una colla de porucs a jugar el primer campionat oficial de la nostra selecció de futbol. Sí, els romanesos són ´més alts. Són professionals. I què? què han guanyat aquesta colla amb el Dinamo, l'Steaua i el Rapid? Res. I, ui sí, n'hi ha un que té una oferta d'Escòcia i un altre que va jugar amb el Benfica. Grans potències! Nosaltres som Catalunya Endavant collons!!!

tireta ha dit...

Aaaai,quina penitència catalans!

"Quan surts per fer el viatge cap a Itaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has de pregar que el camí sigui llarg, que siguin moltes les matinades que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven, i vagis a ciutats (Disentís) per aprendre dels que saben..." I QUIN VIATGE A ITACA!
(C. Kavafis-Carles-Riba)

Com que m'han dit que us heu quedat afònics de tant cantar l'Estaca amb un grup d'Occitans fins ben entrada la matinada he pensat...
Ai si l'Avi Siset aixequés el cap!
Petons per a tots! Ànims!

Anònim ha dit...

Algú sap com han quedat al final contra els romanesos...?

Robert Carmona ha dit...

Si no m'han informat malament 19-0. Però tinc entèns que fins al minut 25 aguantaven el 0-0, fins que han tret les estrelles.

DL ha dit...

Llàstima que no hi hagi un emparellament amb els nord-frisians, que van encaixar un 46-1 contra els rroma d'Hongria! El proper partit serà contra els anfitrions, que van marcar un 5-1 contra els alemanys d'Hongria.

ciceropc ha dit...

Visca!!!

Si n'hi ha uns que han perdut de 45, ja no ens hem de preocupar! I un amistós, no el podríeu fer contra els nord-frisians?

Ara, també, alerta: que no se us pugin els fums per jugar contra professionals amics den Hagi.

Us queda algun partit més? Idò, de festota a cercar grisones pel cantó!

Salut!!!

Anònim ha dit...

Ep nois! Si heu aguantat fins al minut 25 sense encaixar-ne cap i després només n'han fet 19, tampoc són tan bons com suposàveu. Però pel proper partit penseu en un canvi d'estratègia: s'hi val jugar amb 11 porters? o 1 porter i 10 defenses? Passi el que passi, sobretot sortiu i disfruteu!!!